BelépésKeresés

Szavazások

Jónak tartaná ha dr. Kozma Richárd egy családorvosi magánrendelést is nyitna?
 

Születésnap

 • Czékmán Béláné
  ünnepelte a születésnapját tegnap
 • HPeti
  ünnepelte a születésnapját tegnap
 • rea66
  ünnepelte a születésnapját tegnap
 • zsuzska
  ünnepelte a születésnapját tegnap
 • MCSKriszti
  ünnepli a születésnapját ma!
 • Pankotainé Zsuzsa
  ünnepli majd a születésnapját holnap
 • jacsoj
  ünnepli majd a születésnapját 2018. Április 24., Kedd

Honlap opciók

A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a Kedvencekhez

Ajánlja ismerősének!

Mezőkövesdi Kézilabda Klub
Ma 2018. Április 22., Vasárnap, Csilla és Noémi, holnap Béla ünnepli a névnapját.
Form-Art Plasztikai sebészet, Miskolc
Derm-Med Bőrgyógyászat, Kozmetológia, Miskolc, Mezőkövesd

A MEZŐKÖVESDI 2. SZ. CSALÁDORVOSI SZOLGÁLAT NYILATKOZATA

A 2. sz. Családorvosi Szolgálat rendelője Mezőkövesd belvárosában helyezkedik el és területi ellátási kötelezettség szerint Mezőkövesd észak-keleti részén lakó felnőtt lakosság háziorvosi alapellátását látja el.

A rendelő vonzáskörzetében kb. 2.500 tizennégy év feletti ember él. Az itt élők kormegoszlása vegyes, a területre főleg a családi házban élő középkorú és idősebb korosztály a jellemző, de az ellátási területen található lakótelepi részen a fiatalabb, családi fészket rakó fiatalabb korosztály is egyre gyakoribb. Ezen a területen található a város két középiskolája, a Szent László Gimnázium és Szakközépiskola, valamint a Széchenyi István Szakképző Iskola is, így egyre több középiskolás jár a rendelőnkbe betegségével - egészségével kapcsolatos problémával.

A Medi-Koz Egészségügyi és Szolgáltató Betéti Társaság 1997. tavaszán azzal a céllal alakult meg, hogy a kor szerinti legjobb feltételek mellett, a legmagasabb szakmai és műszerezettségi színvonalon, a bejelentkezett betegek igényeit, szükségleteit figyelembe véve, szoros kapcsolatban a progresszív ellátás magasabb szintjein álló intézményekkel, a lehető legjobb ellátásban részesíthesse a praxishoz bejelentkezett pácienseit.

A rendelésen dr. Kozma Richárd családorvos és az ellátó háziorvosi team 1997. január 2-tól - az elődöktől örökölt állapotú és felszeretségű - önkormányzati tulajdonban lévő rendelőben kezdte meg gyógyító-megelőző-szolgáltató hivatását. 1998. nyarától, a szervezeti forma felállítása után, fokozatosan, évek alatt, a kor követelményeinek megfelelő színvonalon felszerelt és berendezett modern családorvosi rendelőt alakítottunk ki, előzetesen eltervezett koncepció szerint: 

 • több gépkocsi számára használható parkolási lehetőséget alakítottunk ki,
 • lecseréltük a rendelő bútorzatát és berendezési tárgyait,
 • fejlesztettük a telekommunikációs elérhetőségi lehetőségeket,
 • új és korszerű orvosi műszereket vásároltunk és állítottunk be,
 • uniós forrásból, önkormányzati segítséggel akadálymentesítési fejlesztést végeztünk (2009), ( www.2-sz-orvosirendelo.eu )
 • a rendelő felújítását, állapot megóvását, épületgépészeti fejlesztését végeztük el (1999, 2000, 2009).

A rendelő különböző helyiségeinek építészeti átalakítása (2000) után a feladatok újra felosztása, a legmodernebb számítógépes hálózat és háziorvosi szoftverek alkalmazása révén kultúrált környezetben nyílik lehetőség a négyszemközti orvos-beteg találkozásokra, a gondozott betegek tervezhető ellátására. A rendelés szervezettsége, korszerű betegnyilvántartás segítségével lehetőség nyílik a praxis pácienseinek - a családorvostól törvényileg is elvárt módon - rendszeres szűrésre, diagnosztikus és terápiás standardok szerinti ellátásra, a gondozott betegek követésére, a rizikó csoportok felderítésére. Követéses vizsgálatokkal, naprakész dokumentációval mérhető a morbiditási és mortalitási mutatók javulása, a szakrendelésre, kórházba utaltak számának regisztrálása, tanulmányok elkészítése.

A rendelőben a munkafolyamatokat racionálisan felosztottuk és jelenleg is fejlesztjük. A váróból történő belépés után pácienseink az adminisztrációs/recepciós helyiségbe lépnek, ahol szakképzett HÍD asszisztens irányítja a hozzánk fordulókat a megfelelő ellátó: orvosi ellátás vagy nővéri ellátási vagy admisisztrációs szint felé (orvosi szoba, kötöző, adminisztráció). Így lehetőség van arra, hogy egyszerre egy időben több beteget is ellássunk, különböző ellátást igénylő páciensek (kötözés, injekció beadás, igazolás és adminisztráció elvégzése, orvosi vizsgálat és kezelés, stb.) párhuzamos, több helyiségben folyó kiszolgálásával. Ezzel jelentősen csökkentettük a várakozással eltöltött időt bejelentkezett pácienseink részére.

A rendelőben a legmodernebb telekommunikációs eszközöket alkalmazzuk, mint pl. ISDN telefonvonal, fax, e-mail, on-line internet kapcsolat. Közeljövőben terveink között szerepel a városi rendelőintézettel kialakítandó internten keresztüli számítógépes nyilvántartó rendszer kibővítése, mely lehetővé teszi, hogy betegeink leleteiért (labor, rtg, UH, stb.) ne kelljen ismételten sorban állniuk a szakrendelésen, vagy korábban elkészült, de a családorvosi rendelőben még be nem mutatott leleteiket is lehívhatóvá tehessük.

Az egészségbiztosítási pénztár megköveteli az elvégzett munka korrekt dokumentálását, a rendszeres törvény által előírt jelentési kötelezettség teljesítését. Ennek eszköze a praxis modern számítógépes nyilvántartó programja, ahol a fentiek mellett megvalósítható a szakmailag és morálisan is megkövetelhető kötelező adatvédelem és titoktartás.

Rövidtávú célunk egy olyan rendszer működtetése, ahol családorvos-rezidens orvos-szakorvosok-körzeti ápolónők és védőnők azon dolgoznak, hogy a rendszer szolgáltatásait igénybe vevő pácienseink a legoptimálisabb helyen, a legújabb műszerezettség és szaktudás mellett a legmegfelelőbb ellátásban részesüljenek.

Reményeink szerint ehhez nyújtanak majd segítséget a bevezetni szándékolt ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszer, valamint a már alkalmazott GCP és oktatási minőségbiztosítási rendszer. Természetesen ennek feltétele a magasan képzett, a szakma és a betegek iránt elkötelezett, a teljesítményeknek megfelelően elismert ellátó team együttműködése. A rendszer alkalmazása esetén a továbbiakban is a folyamatos továbbképzés, a beteg- és dolgozói elégedettség mérése, valamint a rendszeres külső és belső kontroll biztosítja a további fejlődést.

A fent leírtak megvalósulása és hatékony működtetése eredményeképpen a rendelőhöz tartozó egyének, csoportok, kollégák - a kor követelményeinek megfelelő környezetben - nagy precizitással és odafigyeléssel tudják bitosítani, illetve megőrizni az egyén egészségét, munkaképességét, jó testi-lelki-szociális közérzetét, s életútja végén - az emberi méltóságát megőrizve - egészen a haláláig kísérni a hozzájuk bejelentkezetteket.

Mezőkövesd, 2010.december

dr. Kozma Richárd

praxisvezető családorvos, szakfelügyelő főorvos

MedMax, orvosiprogram

Hírcsatorna

WEBBeteg

Partnereink

http://mezokovesd.hu www.antsz.hu oep.hu webbeteg.hu harsany.hu mezokovesdikc.hu

Ki olvas minket

Oldalainkat 44 vendég böngészi

Látogatottság

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMai nap441
mod_vvisit_counterTegnap563
mod_vvisit_counterEzen a héten3621
mod_vvisit_counterMúlt héten2906
mod_vvisit_counterEbben a hónapban9447
mod_vvisit_counterA múlt hónapban16128
mod_vvisit_counter2009.12.19.-től2768101