BelépésKeresés

Szavazások

Jónak tartaná ha dr. Kozma Richárd egy családorvosi magánrendelést is nyitna?
 

Születésnap

 • Czékmán Béláné
  ünnepelte a születésnapját tegnap
 • HPeti
  ünnepelte a születésnapját tegnap
 • rea66
  ünnepelte a születésnapját tegnap
 • zsuzska
  ünnepelte a születésnapját tegnap
 • MCSKriszti
  ünnepli a születésnapját ma!
 • Pankotainé Zsuzsa
  ünnepli majd a születésnapját holnap
 • jacsoj
  ünnepli majd a születésnapját 2018. Április 24., Kedd

Honlap opciók

A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a Kedvencekhez

Ajánlja ismerősének!

Mezőkövesdi Kézilabda Klub
Ma 2018. Április 22., Vasárnap, Csilla és Noémi, holnap Béla ünnepli a névnapját.
Form-Art Plasztikai sebészet, Miskolc
Derm-Med Bőrgyógyászat, Kozmetológia, Miskolc, Mezőkövesd

Sokan nem tudták volna időben meghosszabbítani a jogosítványukat, sőt el is veszíthették volna azt, ha életbe lépett volna augusztus elsejétől a vezetői engedélyekhez előírt egészségügyi alkalmassági vizsgálat szigorítása. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium délben bejelentette hogy felfüggeszti a rendelet hatálybalépését

A napilap pénteki száma ismerteti, hogy augusztus elsejétől szigorodik a jogosítvány megszerzéséhez, illetve meghosszabbításához szükséges egészségügyi alkalmassági vizsgálat egy tavaszi jogszabály következtében.

Az új rendelet alapján a cukorbetegeknek, az infarktuson átesetteknek és bizonyos egyéb szívbetegségben szenvedőknek, az alkoholistáknak, illetve a volt alkoholistáknak, a pszichiátriai betegeknek, vagy a mozgásszervi károsodásban szenvedőknek nem elegendő a háziorvosi vizsgálat, nekik friss szakorvosi véleményt is mellékelniük kell az igényléshez, és akkor is legfeljebb öt évre hosszabbítható meg a jogosítvány (bizonyos betegségcsoportoknál, például az epilepsziásoknál csak egy évre).

Ha valaki nem kezdi el időben az ügyintézést, akár egy-két hónapra is jogosítvány nélkül maradhat, egyes szakrendelésekre ugyanis ma négy-nyolc hét az előjegyzési idő - írja a Magyar Nemzet.

Kapcsolt a minisztérium: rendelet elhalasztva!

Nem lép életbe az az előző kormány által hozott rendelet, amelynek értelmében augusztus elsejével szigorodott volna a vezetői engedélyekhez előírt egészségügyi alkalmassági vizsgálat - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint Réthelyi Miklós miniszter 2011. január 1-jéig elhalasztotta annak a rendeletnek az életbe lépését.  Ha a rendelet augusztus elsején életbe lépett volna, az a siketek és nagyothallók számára jelentősen megnehezítette volna a közúti járművezetői engedély megszerzését. A tárca a többi között emiatt tartja indokoltnak a szabályozás felülvizsgálatát.

Az államtitkárság az elkövetkezendő hónapokban az érintett szakmai és civil érdekképviseleti szervezetekkel egyezteti az európai uniós jogharmonizációs kötelezettségből fakadó változtatási javaslatokat, s konszenzusos megoldás kialakítására törekszik.

(forrás: MTI-Magyar Nemzet, Privátbankár.hu)

 

Szerkesztői megjegyzés: tisztelettel javasoljuk mindenkinek, hogy jogosítványuk érvényességét időben ellenőrizzék ! A jogosítvány egészségügyi alkalmassági ideje a kártya jogosítvány hátoldalán, a 11. rovatban ellenőrizhető. A 4 (b) pontban lévő dátum a jogosítvány, mint személyi igazolásra alkalmas okmány lejáratát jelzi, tehát nem az alkalmasságot. 

18 évig az alkalmassági vizsgálatot a 13/1992 (VI.26) NM rendelet szabályozta, melyet lett volna hivatott felváltani a 2010.08.01-tól bevezetni szándékozott 29/2010 (V.12:) EüM rendelet. A cikk szerint is ezt a rendeletet nem vonták vissza, csak hatályosságát 2011. január 1-re tették át. Tehát, az, akit a felsorolt betegségek miatt gondoznak, idejében kérjen felvilágosítást háziorvosától, hogy neki kell e valamilyen szakorvosi javaslatot beszereznie az  egészségügyi alkalmassági vizsgálathoz, mert a családorvost jogszabályi kötelezettség terheli azok meglétére jövő évtől és azok hiányában nem adható meg a jogosítvány meghosszabbításához szükséges igazolás.  

 

MedMax, orvosiprogram

Hírcsatorna

WEBBeteg

Partnereink

http://mezokovesd.hu www.antsz.hu oep.hu webbeteg.hu harsany.hu mezokovesdikc.hu

Ki olvas minket

Oldalainkat 41 vendég böngészi

Látogatottság

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMai nap438
mod_vvisit_counterTegnap563
mod_vvisit_counterEzen a héten3618
mod_vvisit_counterMúlt héten2906
mod_vvisit_counterEbben a hónapban9444
mod_vvisit_counterA múlt hónapban16128
mod_vvisit_counter2009.12.19.-től2768098